ASFA blijft hameren op instelling productiefonds

Productiefonds voor ondernemers laat op zich wachten
juni 8, 2020
Verscherpte lockdown ingaande maandag van kracht Alleen essentiële diensten toegestaan over straat Op familienaam boodschappen doen
juni 8, 2020
Show all

ASFA blijft hameren op instelling productiefonds

COVID-19 Noodfonds is inclusief SRD 300 miljoen voor productie-sector

Volgens de Wet Uitzonderingstoestand COVID-19 heeft de regering het recht om vrijheden in te perken, maar tegelijkertijd committeert zij zich ook aan de sociale en economische verantwoordelijkheden. Productie-sectoren zijn furieus. In de wet wordt nadrukkelijk gesteld dat er een productiefonds zal worden ingesteld om de private sector in deze COVID-19 crisis te ondersteunen. Maar, tot en met vandaag is er niks voor de ondernemers gedaan.

Volgens voorzitter Wilgo Bilkerdijk van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) zal de nieuwe regering hiervan werk moeten maken. Het productiefonds van SRD 300 miljoen is een noodzaak:

Wilgo Bilkerdijk, voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten die de komende regering aanspoort om het productiefonds voor de private sector, alsnog op te zetten. Want, het lijkt er voor de ASFA op, dat de huidige regering niets daaraan zal doen.

Comments are closed.