Artsen Jessurun en Bakker pleiten voor meer samenwerking met traditionele geneeswijzen

Vandaag In Het Verleden – 12 juli 2021
juli 12, 2021
Sportverslagen – 12 juli 2021
juli 12, 2021
Show all

Artsen Jessurun en Bakker pleiten voor meer samenwerking met traditionele geneeswijzen

Mortar and bowl of raw and dried healing herbs.Alternative or herbal medicine

Zeker tegen de achtergrond van Covid-19

Er zal een brug geslagen moeten worden tussen de traditionele geneeswijze en de medische wereld, zeker als het gaat om Covid-19. Alternatieve geneesmiddelen zijn een onlosmakelijk deel van de Surinaamse cultuur. Er zal daarom een goed kader uitgelijnd moeten worden voor een samenwerking. Dit bleek tijdens de open discussie van Stichting Alternatieve Geneeswijze Grantangi Kondremama, SAGK. Tijdens het virtueel seminar zijn twee gerenommeerde artsen aan het woord geweest om hun ervaringen te delen. Een van hen is Cleopatra Jessurun, gewezen directeur van het ministerie van Volksgezondheid en manager van het eerste Covid-19 Management Team in Suriname:

Cleopatra Jessurun, ex-directeur van het ministerie van Volksgezondheid

Volgens huisdokter Wim Wakker is er geen animositeit vanuit huisartsen naar de traditionele geneeswijze. Zelf staat Bakker er open voor als patiënten hulp willen zoeken voor ziekten die buiten de invloedssfeer liggen. Aan de andere kant zijn er ook ziekten die onherroepelijk met de medische wetenschap behandeld dienen te worden. Vandaar de noodzaak van de samenwerking. Wat Covid-19 betreft, is er zeker een grijze zone waar de traditionele geneeswijze en de medische wetenschap elkaar aanvullen:

Dat was huisdokter Wim Bakker, over de samenwerking die er zal moeten komen tussen de traditionele en medische wetenschap. Voor de aanpak van Covid-9 bestaat in ieder geval wel de ruimte daarvoor.

Comments are closed.