Arrestanten Nickerie overgebracht naar Paramaribo vanwege gebrek voeding

DC Para weerspreekt politieke bemoeienis Commissariaat Para
maart 3, 2015
Valuta Window nu ook open voor Nickerianen
maart 3, 2015
Show all

Arrestanten Nickerie overgebracht naar Paramaribo vanwege gebrek voeding

De politie heeft het afgelopen weekeinde een groep van ongeveer 25 arrestanten vanuit Nickerie overgebracht naar Paramaribo. Dit moest omdat de politie daar niet meer kon zorgen voor voeding voor de arrestanten.

Deze situatie zou in eerste instantie zijn ontstaan nadat de vaste particuliere leverancier van maaltijden, de dienstverlening stopzette. Dat zegt ressortcommandant van Nieuw Nickerie Breinburg. De leverancier ging, volgens bronnen,  over tot deze stap vanwege de grote achterstand in betalingen vanuit de overheid.

Nadat de particulier de dienstverlening staakte,  nam de strafinrichting Hazard deze taken over. Maar ook de leiding van Hazard was op gegeven moment genoodzaakt haar hulp te stoppen omdat die niet voldoende levensmiddelen meer kon inkopen, om de maaltijden voor de arrestanten te bereiden.

Radio 10 heeft geprobeerd een reactie te krijgen van het ministerie van Justitie en Politie, voorlopig zonder succes. Het is nog  niet duidelijk waar in Paramaribo de arrestanten zijn ondergebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.