‘Armoedegrens nodig voor toepassing Wet Minimumloon’

Dagbladen overzicht – 18 juli 2019
juli 18, 2019
Wet Constitutioneel Hof wederom op agenda assemblee
juli 18, 2019
Show all

‘Armoedegrens nodig voor toepassing Wet Minimumloon’

Om de wet Minimumloon te laten werken, is het noodzakelijk om eerst de armoedegrens vast te stellen. Dit zegt NDP-assembleelid Patrick Kensenhuis, voorzitter van de Commissie van Rapporteurs, aan Radio10. Het minimumloon is ooit in het leven geroepen om werkenden een bestaansminimum te garanderen. Dat er daarom eerst een armoedegrens moet worden vastgesteld, is volgens Kensenhuis logisch.  

Kensenhuis legt uit dat in eerste instantie het minimumuurloon van SRD 8,40 uit de nieuwe wet als uitgangspunt zal dienen. Na de aanname van de wet, waarin de instelling van een Nationale Loonraad is opgenomen, zal het minimumloon om de twee jaren worden vastgesteld.

De huidige conceptwet repareert fouten die er nu zijn, stelt het assembleelid. In de huidige wet ontbreekt een ‘Nationale Loonraad’, en zijn werkgevers niet verplicht werknemers een loonbewijs mee te geven. In de nieuwe wet zijn deze zaken in orde gemaakt. Daardoor zal controle op naleving van de wet een stuk makkelijker gaan, zegt Kensenhuis. 

NDP-assembleelid Patrick Kensenhuis. De conceptwet Minimumloon is momenteel in behandeling in de Nationale Assemblee en moet de huidige wet Minimumuurloon vervangen.

Comments are closed.