Arealen in Nickerie bedreigd door wateroverlast

Bigi Boy ziet statement VSJS als disrespect
september 17, 2020
Nieuw schooljaar gekenmerkt door hygiëne maatregelen en kleinere klassen
september 17, 2020
Show all

Arealen in Nickerie bedreigd door wateroverlast

De padieoogst aan de linkeroever van de Nickerierivier in Henar en Uitbreiding Henar wordt bedreigd door wateroverlast. Het waterpeil in de Nani-zwamp is hoog en de sluisdeuren zijn kapot, waardoor het water de arealen kan binnenstromen en de oogst beschadigen. Volgens August Lila, directeur van het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project, zijn er oplossingen aangedragen om dit te voorkomen.

Een ander knelpunt in de rijstsector zijn de niet optimaal functionerende waterschappen. Er zijn niet opgeschoonde kanalen die de irrigatie bemoeilijken. Indien de waterschappen goed zouden functioneren, konden de verantwoordelijke boeren worden beboet. Guido van der Kooye van de commissie Begeleiding Waterschappen, zegt dat er nog enkele belangrijke aspecten in orde moeten worden gemaakt, zodat de waterschapsbesturen goed hun werk kunnen doen

De infrastructuur binnen de rijstsector schreeuwt al jarenlang om structurele aanpak, maar het gebrek aan overheidsfinanciën en of verkeerde prioriteiten heeft gemaakt dat deze grondige aanpak is uitgebleven.

Comments are closed.