ARBEIDERS SBB ROEREN ZICH

Sport minister Dogojo roemt prestaties Surinaamse topsporters
oktober 31, 2017
NALATIGHEID BURGER EN OVERHEID OORZAAK SLECHTE KWALITEIT DRINKWATER
oktober 31, 2017
Show all

ARBEIDERS SBB ROEREN ZICH

De vakbond bij de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) onder leiding van voorzitter Lloyd Read, houdt dinsdag een spoed algemene ledenvergadering. “De werknemers hebben al twee jaar geen loonsverhoging gehad”, licht Read toe op vragen van de krant over de ontevredenheid onder de arbeiders.

Het besluit om de ledenvergadering te houden is maandag door de bond genomen. “De werkdruk is toegenomen. Er wordt behoorlijk veel hout weggevoerd uit het land, terwijl de arbeiders daar niet voor worden beloond”, legt Read verder uit.

De bond wil de aandacht vragen van minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) voor de misstanden binnen de organisatie. De problemen bij de SBB begonnen toen er aantijgingen van corruptie gelanceerd werden aan het adres van de vorige directeur van de SBB, Pearl Jules.

Deze beschuldigingen kwamen van Samsoediens voorganger, Steven Relyveld, die na jaren de scepter te hebben gezwaaid bij RGB, bedankt werd door president Desi Bouterse. Het is momenteel niet duidelijk wie de leiding heeft bij deze werkarm van RGB.

Enkele maanden geleden werd gemeld dat de niet onomstreden Hans Jannasch, een vertrouweling van president Desi Bouterse, tot directeur zou worden benoemd, maar hij heeft inmiddels te kennen gegeven voor de eer te bedanken. Een nieuwe kandidaat lijkt vooralsnog niet in beeld.

Comments are closed.