Apoera en omgeving maanden zonder tv

Rust in gezondheidszorg uitstel executie’
oktober 27, 2017
Baidjnath Panday: Geen verkapte vorm van uitlevering
oktober 27, 2017
Show all

Apoera en omgeving maanden zonder tv

Apoera en de omliggende dorpen kunnen reeds enkele maanden ATV noch STVS ontvangen, omdat een apparaat van Telesur door blikseminslag kapot is gegaan. “Het is jammer dat we niet kunnen zien wat in het land gebeurt. We moeten het doen met informatie van de nieuwssites”, stelt Jorryt Sabajo, inwoner van Apoera. Radio SRS is ook niet voortdurend te horen.

Kapitein Carlo Lewis van Apoera vindt het jammer dat de mensen bijvoorbeeld sport, educatieve en informatieve programma’s moeten missen. De informatie is volgens hem heel belangrijk voor de ontwikkeling van de mensen, in het bijzonder de jongeren. “We willen geen eiland zijn en ook alles in de wereld volgen om geïnformeerd te blijven.” Hoewel gezegd wordt dat veel dorpelingen klagen over het wegvallen van het televisiesignaal is districtscommissaris Theresia Cirino van Kabalebo niet op de hoogte van het probleem.

Zij vertoeft momenteel in Paramaribo. Op de vraag of het haar is opgevallen dat er geen uitzendingen zijn op de televisie, antwoordt ze niet vaak televisie te kijken. “Ik houd meer van lezen. Ook ben ik vaak moe, waardoor ik niet naar de tv kijk.” Ze belooft aandacht aan de kwestie te zullen schenken. Een medewerker van Telesur ter plaatse zegt dat het defecte apparaat in reparatie is, maar hij weet niet wanneer het weer beschikbaar zal zijn.

Comments are closed.