Apache en Total SA doen significante olievondst aan de kust

Bejaard echtpaar door misdrijf om het leven gekomen
januari 7, 2020
Sportverslagen – 7 januari 2020
januari 7, 2020
Show all

Apache en Total SA doen significante olievondst aan de kust

Staatsolie directeur Rudolf Elias: Suriname hierna nooit meer hetzelfde

Apache Corporation en Total SA meldden vanmorgen rond 09:00 uur op winbare oliereserves te zijn gestuit bij de Maka Central-1 boorput voor de kust van Suriname in block 58. Ruim een halfuur hierna hield president Desi Bouterse in gezelschap van leden van zijn Kabinet, alsook de directeur van Staatolie, Rudolf Elias, een persbriefing om de significante olievondst te bevestigen.

Helemaal doordrongen van wat de vondst betekent voor Suriname, gaf Elias aan dat tevens 16 kilometer van de huidige put, bij het Sapakara platform waarschijnlijk ook oliereserves gevonden zullen worden. Op de vraag of de impact van de olievondst direct te merken zal zijn in de Surinaamse economie, had elias het volgende antwoord:

Ook Jennifer Geerlings-Simons, voorzitter van De Nationale Assemblee, was aanwezig op de persbriefing. Het nieuws over de olievondst komt op het moment dat de Financial Times gisteren bekendmaakte dat Suriname in de lijst van landen voorkomt die niet in staat zijn de financiele leningen af te lossen.

U hoorde achtereenvolgend president Bouterse, Staatsolie directeur Rudolf Elias en DNA-voorzitter Jennifer-Geerlings-Simons vanmorgen bij de persbriefing op het Kabinet van de President. De samenleving werd hierbij officieel meegedeeld dat er een significante olievondst is gedaan aan de kust van Suriname en dat waarschijnlijk 16 kilometer verder dit eveneens het geval zal zijn.

Comments are closed.