Andy Ristie verliest Glory 14 gevecht van invaller Davit Kiria

Jongeren leren alles over geld tijdens Global Money Week beurs
maart 9, 2014
Sport 09 maart
maart 9, 2014
Show all

Andy Ristie verliest Glory 14 gevecht van invaller Davit Kiria

Surinaams/Nederlands kickbokser Andy Ristie heeft zaterdag het Glory 14 gevecht, in Zagreb, Kroatië, van zijn Georgische opponent Davit Kiria verloren. In de kickbokspartij stond het Glory Lichtgewicht Wereldkampioenschap op het spel. Ristie verloor de partij tegen alle verwachtingen in.

Ristie had tijdens vrijwel het gehele vijf ronden durende gevecht, een duidelijk overwicht op Kiria, die hij verschillende keren richting canvas stuurde. Kiria moest een paar rake klappen en kniestoten incasseren van Ristie. De Georgiër weigerde echter volledig knock-out te gaan, tot verbazing van de commentatoren van het gevecht. En terwijl iedereen in de laatste en beslissende ronde dacht dat Ristie de partij tactisch zou uitvechten, gebeurde met nog enkele tientallen seconden te gaan het onwaarschijnlijke.

Toen mogelijk vermoeidheid Ristie parten begon te spelen, zag Kiria zijn kans schoon, Ristie te pakken op zijn minder geworden dekking. Met een paar directe stoten en uppercuts stuurde hij Risite voor het eerst richting canvas. Een duidelijk aangeslagen Ristie had geen tijd zich te herstellen en drukte Kiria toen door. Het gevolg: Ristie ging nog tweemaal neer, waarvan de derde keer knock-out.

Ristie zou het aanvankelijk niet opnemen tegen Kiria, maar tegen Ky Hollenbeck, die zich om onbekende reden terugtrok. Kiria viel dus in en won waarschijnlijk tot zijn eigen verbazing van Ristie, die werd gezien als de gedoodverfde winnaar. In zijn emotioneel dankwoord toonde Kiria veel respect voor Ristie. Een duidelijk aangeslagen, maar sportieve Ristie feliciteerde, wederom gedrapeerd in de Surinaamse vlag, de onverwachte winnaar van het Glory 14 Lichtgwicht Wereldtitel gevecht, Davit Kiria.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.