Andre Pakosie krijgt 6 jaar cel voor misbruik dochter

Parlementariër Cheung haalt bakzeil tegen Parbode
juni 12, 2015
Past-life therapy vereniging maakt doorstart
juni 12, 2015
Show all

Andre Pakosie krijgt 6 jaar cel voor misbruik dochter

De 60-jarige natuurgenezer,historicus, schrijver en meervoudig gedecoreerde André Pakosie, moet zes jaar de cel in voor het jarenlange misbruik van zijn dochter. Ook moet hij haar een schadevergoeding van 10.000 euro betalen. Dat heeft de rechtbank in Utrecht donderdag bepaald. De advocaat van P. liet direct weten in beroep te gaan. Tegen P. was 9 jaar celstraf en een boete van 10.000 euro geëist.

Het misbruik van zijn dochter begon een maand na haar twaalfde verjaardag. Onder druk van haar moeder Suzette en bijvrouw Truus, stemde ze uiteindelijk toe in seks met haar vader.

Het meisje werd wijsgemaakt dat dit haar zou beschermen tegen ziektes en vloeken van boze geesten. Pakosie is niet alleen bekend als medicijnman in de Surinaamse marrongemeenschap, maar ook als schrijver. In 2001 werd hij benoemd tot ridder in deEre Orde van de Gele Ster in Suriname en ridder in de Orde van Oranje-Nassau in Nederland.

De moeder en bijvrouw kregen celstraffen van drie waarvan één voorwaardelijk. Zij hielpen André tijdens de jarenlange verkrachtingen, waarvan ook films werden gemaakt. Een oudere zus van het slachtoffer, die zelf ook door haar vader werd misbruikt, kreeg achttien maanden voorwaardelijk. Zij deed volgens het OM ook actief mee bij het onder druk zetten van haar jongere zusje tot de seks met haar vader. De straf is geheel voorwaardelijk, omdat zij zelf ook als slachtoffer gezien moet worden.

 

Comments are closed.