Amerikaanse staten weigeren Syrische migranten

Kerry arriveert in Parijs voor bespreking met Hollande
november 17, 2015
Zeker elf doden in Somalië bij gevechten tussen veiligheidstroepen
november 17, 2015
Show all

Amerikaanse staten weigeren Syrische migranten

Zes Amerikaanse staten zeggen dat ze niet langer Syrische vluchtelingen willen opvangen, omdat het te gevaarlijk zou zijn mensen uit dat land in oorlog onderdak te bieden.

Texas, Arkansas, Indiana, Louisiana, Alabama en Michigan reageerden daarmee maandag op de aanslagen in Parijs. De staten zeggen dat ze niet langer willen meewerken aan het plan van president Barack Obama om de komende jaren 10.000 Syrische vluchtelingen op te vangen. ”Texas kan niet meewerken aan een programma waardoor Syrische vluchtelingen, van wie elk een band met terreur kan hebben, onderdak krijgen in Texas”, stelt de Republikeinse gouverneur Greg Abbott in een open brief aan Obama. Het is niet duidelijk of de gouverneurs de bevoegdheid hebben Syrische vluchtelingen te weren.

De Republikeinse presidentskandidaat Ben Carson was er als de kippen bij om zijn standpunt uiteen te zetten. Het Congres zou volgens hem de financiering moeten stilleggen voor alle programma’s waarmee Syrische vluchtelingen naar de VS worden gehaald. Vluchtelingen die al op Amerikaanse bodem zijn zouden nauwlettend moeten worden gevolgd.

 

Comments are closed.