Amerikaanse presidentsverkiezingen:

Prins Bernardpolder komt weer in handen van de staat
november 6, 2020
Sportverslagen – 6 november 2020
november 6, 2020
Show all

Amerikaanse presidentsverkiezingen:

-Biden (253) vs Trump (213)
-Biden loopt verder uit in Pennsylvania
-Trump loopt in, in Arizona, maar waarschijnlijk niet genoeg
-Cruciale staat Georgia rekent op een hertelling van de stemmen

Er is nog altijd geen winnaar bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het lijkt er echter steeds meer op, dat de democratische kandidaat Joe Biden de strijd wint van zittend president Donald Trump.

In Pennsylvania heeft de Democraat heeft zijn voorsprong op Trump vergroot naar 9.027 stemmen. Biden heeft alleen aan Pennsylvania genoeg om de nieuwe president te worden.

Door nieuwe cijfers uit Arizona is Donald Trump verder ingelopen op Joe Biden in Arizona. Het gat is nu 43.779 in het voordeel van Biden. Het tempo waarop Trump is waarschinlijk niet genoeg om de staat nog naar zich toe te trekken, met 92 procent van de stemmen geteld. Een verlies van de zittende president staat echter nog niet vast.

In Georgia komt er waarschijnlijk een hertelling. “Met zo’n kleine marge, moeten we opnieuw gaan tellen”, aldus minister Brad Raffensperger in een persconferentie. Biden heeft met slechts 1.579 stemmen de leiding gepakt in Georgia. Een nek-aan-nekrace. Als Georgia definitief blauw kleurt, is dat voor het eerst in 28 jaar. Het gaat dus alleen nog even duren voordat we dat ook echt weten. Daarmee verschuift de aandacht volledig naar Pennsylvania.

Het campagneteam van president Donald Trump opent een telefoonlijn voor het melden van verkiezingsfraude, laat een bron aan CNN weten. In de nacht van donderdag op vrijdag zouden de medewerkers met advocaten hebben gewerkt aan een plan waarmee fraude kan worden aangetoond. Tot dusver is er geen enkel bewijs dat er fraude is gepleegd bij de verkiezingen. Trump claimt dat de Democraten de overwinning proberen te ‘stelen’. De Republikeinse leider in de Senaat, Mitch McConnell, heeft voor het eerst sinds de controversiële uitspraken van president Donald Trump van zich laten horen. McConnell laat zich niet uit over mogelijke verkiezingsfraude, maar schrijft op Twitter dat “alleen legale stemmen” geteld moeten worden.

Comments are closed.