Amerikaanse leeuwendoder weer welkom in Zimbabwe

Hetero sexuelen hebben het recht hun anti-gay mening te uiten
oktober 13, 2015
Aantal Russische luchtaanvallen in Syrië verdubbeld
oktober 13, 2015
Show all

Amerikaanse leeuwendoder weer welkom in Zimbabwe

2012-10-21 15:25:11 (FILES) - This handout picture taken on October 21, 2012 and released on July 28, 2015 by the Zimbabwe National Parks agency shows a much-loved Zimbabwean lion called "Cecil." US authorities launched an investigation on July 31, 2015 into the killing of the lion, as the American dentist who hunted the big cat remained in hiding amid mounting global outrage. Trophy hunter Walter Palmer killed Cecil the lion earlier this month after the feline was allegedly lured out of the Hwange National Park boundaries with a dead animal as bait. The professional Zimbabwean hunter who organized the hunt has been charged in Zimbabwe with "failing to prevent an illegal hunt." AFP PHOTO / ZIMBABWE NATIONAL PARKS ==RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / ZIMBABWE NATIONAL PARKS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS==

Zimbabwe dringt niet langer aan op de uitlevering van de Amerikaanse tandarts Walter Palmer voor het doodschieten van Cecil, de populairste leeuw in het land. De Zimbabwaanse aanklager is tot de slotsom gekomen dat Palmer, die de leeuw in juli doodschoot, een jachtlicentie had en geen regels heeft overtreden. De dood van het dier leidde tot voor veel verontwaardiging. Cecil was de ‘koning’ van het Hwanga National Park en daarmee een symbool voor Zimbabwe. Hij was niet bang voor mensen en liep op zijn gemak langs alle safari-jeeps. Het dier werd door Palmer en zijn metgezellen buiten het park gelokt en daar beschoten.

Cecil had een halsband om met een zendertje, wat aangaf dat hij deel uitmaakte van een onderzoek. Palmer zegt dat die halsband niet te zien was en dat hij niet wist dat de leeuw een speciale status had.  Toen het dier werd gevonden, was het ontdaan van zijn hoofd en huid. Ook de halsband was verdwenen. Palmer werd verdacht van illegale jacht, maar volgens de Zimbabwaanse aanklagers blijkt dus dat hij wel over de juiste papieren beschikte. In de woonplaats van Palmer in de staat Minnesota protesteerden mensen tegen zijn daad. Hij en zijn familieleden werden via sociale media met de dood bedreigd. De jager dook een tijd onder totdat de woede was bekoeld. Palmer heeft zijn spijt betuigd en is volgens de Zimbabwaanse minister van Milieu weer welkom in het land. Vorige maand begon hij weer met zijn werk als tandarts.

1 Comment

  1. Juan Leysner schreef:

    Ze moeten hem ook uit z’n hotel kamer uitlokken en vermoorden