Amerikaanse inwoners komen volgens Trump weer op eerste plaats

Indiaas vliegtuig vermist met 29 passagiers aan boord
juli 22, 2016
 Kinderen en jongeren telefoon KJT start met kinderpraat programma
juli 22, 2016
Show all

Amerikaanse inwoners komen volgens Trump weer op eerste plaats

Met Donald Trump als president doen de Verenigde Staten een stap terug van het wereldtoneel en komen de Amerikanen weer op de eerste plek.

In zijn acceptatietoespraak op de Republikeinse conventie in Cleveland stippelde de Republikeinse kandidaat zijn koers uit. “Amerikanisme, niet globalisme, zal ons credo zijn. Zo lang we geleid worden door politici die Amerika niet op de eerste plaats zetten, weten we zeker dat andere landen Amerika niet met respect zullen behandelen. Dit alles zal veranderen in 2017”, aldus Trump. Trump ziet niets in hardhandige regimeveranderingen in andere landen.

Hij noemt dat ‘gefaald beleid’. De vorige Republikeinse president, George W. Bush, was juist een voorstander van Amerikaans ingrijpen in de wereld.  Uren voor zijn toespraak lekte de speech van Trump uit, waarvan het weblog Politico de tekst heeft bemachtigd. In zijn eerste belangrijke toespraak als presidentskandidaat voor de Republikeinse partij sprak Trump over veiligheid, banen en belastingverlaging voor de Amerikanen.  Trump wil veiligheid voor de burgers en agenten op straat. De zakenman doelt hiermee op het oplaaiende geweld in de Verenigde Staten van de afgelopen maanden.

Comments are closed.