Amerikaan vast voor valse bommelding Vrijheidsbeeld

Pistorius blijft langer in gevangenis
augustus 20, 2015
Beelden van ernstig ondervoede kinderen in Jemen
augustus 20, 2015
Show all

Amerikaan vast voor valse bommelding Vrijheidsbeeld

De federale politie in de Verenigde Staten heeft woensdag een man opgepakt die in april belde dat er een bom lag in het Vrijheidsbeeld in New York. Het bleek loos alarm.

De 42-jarige Jason Paul Smith werd in Lubbock (Texas) gearresteerd . Smith zou degene zijn die op 24 april belde met de mededeling dat hij het Vrijheidsbeeld op zou blazen. Zo’n 3200 mensen werden daarop geëvacueerd van Liberty Island, waar het beeld staat. De explosievenopruimingsdienst zocht vier uur naar verdachte pakketjes, maar vond niets waarna het eiland werd vrijgegeven.

Degene die de bom meldde had zich aan voorgedaan als een terrorist van Islamitische Staat (IS) en noemde zichzelf Abdul Yasin. Hij verwees daarmee mogelijk naar Abdul Rahman Yasin. Die Amerikaan, met een Iraakse vader, wordt nog steeds gezocht voor zijn aandeel in een bomaanslag op het World Trade Center in 1993. Mocht Smith daadwerkelijk degene zijn die de valse bommelding deed, dan hangt hem een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar boven het hoofd.

 

Comments are closed.