Ambulancedienst krijgt ondersteuning met medisch fonds

New Orleans weer getroffen door tornado
februari 8, 2017
Pakistan stelt totaalverbod op kindhuwelijken en gedwongen huwelijken in 
februari 8, 2017
Show all

Ambulancedienst krijgt ondersteuning met medisch fonds

De Stichting Suraems staat achter het plan van Stichting Suridocs om een medisch fonds op te richten. Het fonds moet een ondersteuning zijn voor de ambulancedienst, die nog in de ontwikkelingsfase zit. De ceo van Suraems, Roël Brug, legt uit waar het geld dat in dit fonds zal worden gestopt, vandaan komt.

 

Het crowdfunding-aspect valt wat tegen, zegt Brug. Hij hoopt dat de Surinaamse gemeenschap het oppakt, want het gaat om een zaak van eigen belang.

Transparantie is het sleutelwoord voor de ceo van Suraems. De stichting gaat binnen het beschikbaar budget proberen zoveel mogelijk projecten te lanceren, met behulp van het fonds dat wordt opgezet.

 Roël Brug, ceo van Stichting Sureams, over onder meer het fonds, een zogenoemde ‘spaarpot’, dat ter ondersteuning gaat dienen voor de verdere ontwikkeling van de ambulancedienst in Suriname. De bundeling van diverse medische stichtingen in en buiten Suriname moet uiteindelijk leiden naar een duurzame ontwikkeling, op het gebied van de acute medische zorg in het land.

Comments are closed.