Ambtenaren van alle districtscommissariaten gecertificeerd

Situatie werknemers Berg en Dal in onderzoek
februari 4, 2014
Wijzigingen in topfuncties Korps Politie Suriname
februari 4, 2014
Show all

Ambtenaren van alle districtscommissariaten gecertificeerd

Met het certificeren van Saramacca, Coronie, Brokopondo, Sipaliwini en Paramaribo zijn alle tien districten nu Level 2 gecertificeerd. De Burger Informatie Centra en de financiële en technische afdelingen zijn daarmee versterkt. Ambtenaren van districtscommissariaten hebben geleerd projecten te selecteren, begrotingen te maken, contracten te tekenen en werk te controleren.

De districtscommissarissen hebben maandag in districtscommissariaat Noordoost het certificaat ontvangen uit handen van minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling. Ook hebben ze professionele fotocamera’s, laptops en printers gekregen voor de verschillende afdelingen van de districtscommissariaten. In Saramacca zullen wegen worden bestraat en in het Boven-Suriname gebied worden paden en bruggen gerehabiliteerd.

Ook zal er een nieuwe markt worden gebouwd in Apoera en een multifunctionele hal in Brokopondo. Er komt een vuilstortplaats in Coronie en er komen speeltuinen in Paramaribo. De projecten moeten alleen nog worden aanbesteed. De districtcommissariaten hoeven daarbij geen consultant aan te trekken om de projecten te controleren. Door de Level 2 certificering kunnen ze zelf toezien op de civiele diensten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.