Ambtelijk overleg Suriname en Nederland afgesloten

Amerikaanse verkiezingen: Biden (253) vs Trump (214)
november 5, 2020
Today In Pop History – 5 november 2020
november 5, 2020
Show all

Ambtelijk overleg Suriname en Nederland afgesloten

Nederlandse minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) gast hij 45 jaar Srefidensi

Het tweedaagse hoog ambtelijk overleg tussen de regeringsdelegatie van Nederland en de interdepartementale missie van Suriname is woensdag afgesloten met een gemeenschappelijke verklaring. Bij de afsluiting van dit overleg is de gemeenschappelijke verklaring met concrete punten kenbaar gemaakt: gedachtenuitwisseling over de besteding van verdragsmiddelen, uitwisseling van ambassadeurs, wederom COVID-19 ondersteuning met een tweede steunpakket van 3.5 miljoen euro en ondersteuning geven aan de sectoren financiën, justitie en politie, defensie en landbouw in de vorm van technische assistentie en versterking van instituten. Met betrekking tot landbouw zijn er concrete samenwerkingsgebieden gedefinieerd, namelijk rijstproductie, pestmanagement en het stimuleren van akkerbouw voor veevoer.

Ook is duidelijk geworden dat de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok zal namens het Koninkrijk der Nederlanden naar Suriname afreizen ter gelegenheid van 45 jaar Srefidensi op 25 november.

Het overleg is het vervolg van het bezoek van minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken aan zijn Nederlandse collega Blok.

De Nederlandse delegatie stond onder leiding van Thijs van der Plas, Directeur-Generaal Politieke Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken Nederland.

Comments are closed.