Als Robinhood vandaag verliest is degradatie een feit

Nieuw Nickerie ondergaat facelift
maart 29, 2014
Sport 29 maart
maart 29, 2014
Show all

Als Robinhood vandaag verliest is degradatie een feit

Als Robinhood, ooit een Surinaamse voetbal grootmacht, morgen verliest, degradeert de club voor het eerst in haar bestaan naar de Eerste klasse van de topsectie van de Surinaamse Voetbalbond. ‘Bin’ speelt morgen tegen nummber 4 WBC, een op papier moeilijke ontmoeting voor de rood-groenen.

Robinhood, dat nog geen van de 14 wedstrijden dit seizoen wist te winnen, staat nu met  4 competitiepunten op de tiende en laatste plaats van de hoofdklasse. Nummer 9, Boskamp, heeft 14 punten evenveel als nummer 8 Notch.

Er resten nog vier wedstrijdronden en als Robinhood een van deze vier wedstrijden verliest kan het niet meer wegkomen van de laatste plaats. Zelfs als Robinhood op een gelijk aantal punten komt met de nummers negen en acht is de kans op behoud van het hoofdklasse-schap klein, dit vanwege de onderlinge resultaten met deze verenigingen. Robinhood kan alleen directe degradatie vermijden als zij alle resterende vier wedstrijden wint en zowel Notch als Boskamp alle wedstrijden verliezen.

Bestuursleden van Robinhood waren niet bereikbar voor commentaar.

Robinhood won haar eerste titel in 1953 en herhaalde deze prestatie in de drie seizoenen die daarop volgden. In totaal won Robinhood 22 maal de landstitel en kende mogelijk tussen 1979 en 1989 toen het negenmaal kampioen werd van Suriname, zijn beste periode. In de jaren ’70, ’80 en ’90 domineerde Robinhood samen met aartsrivaal Transvaal het club voetbal in Suriname. Het waren traditioneel ook deze twee clubs die de meeste spelers leverden voor de nationale selectie.

Het laatste landskampioenschap van Binhood kwam in het seizoen 2011/2012 toen de club het presteerde 18 wedstrijden ongeslagen te blijven. Deze titel volgde nadat Robinhood het seizoen daarvoor voor het eerst moest strijden tegen degradatie. Er werd stevig geïnvesteerd in een nieuwe spelersgroep, die dus een titel opleverde, maar een seizoen later begon het verval.

Het laatste kampioensteam werd, op enkele spelers na, weggekocht door andere verenigingen wat mogelijk de afgang inluidde. Het vorig seizoen wist Robinhood op het nippertje te ontsnappen aan degradatie maar veel duidt erop dat ‘Bin’ ditmaal de strijd zal verliezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.