Alles ‘ready’ voor verkiezing Caricom-jeugdambassadeurs

Politie Nickerie treedt op tegen geluidsoverlast
april 16, 2019
Parlementariër Jogi wacht besluit president af
april 16, 2019
Show all

Alles ‘ready’ voor verkiezing Caricom-jeugdambassadeurs

Slechts één mannelijke SDG-kandidaat

De verkiezingen voor de nieuwe Caricom-jeugdambassadeurs en de vertegenwoordigers van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (SDG’s) worden zaterdag 20 april gehouden. In totaal hebben zich acht personen aangemeld voor het Caricom-jeugdambassadeursschap en vijf voor het SDG-ambassadeursschap. Voor beide functies worden zowel een man als een vrouw gekozen. Sivern Hammen is de enige mannelijke kandidaat voor het SDG-ambassadeursschap. Dat betekent overigens niet dat hij bij acclamatie is gekozen, zegt Kelvin Koniki, de voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement.

Krijgt Sivren Hammen geen enkele stem, dan wordt de procedure voor het SDG-ambassadeursschap opnieuw opgestart. De andere kandidaten zijn: Cheniva Becker, Stefanie Lauchman, Chermain Pansa en Carol Wens. Inmiddels is alles voor zaterdag gereed. Er is een kennismaking geweest met alle kandidaten, de verkiezingscommissie is ingesteld en de leden hebben de convocatie ontvangen. Rest alleen nog de presentatie van de kandidaten en de stemming op de dag zelf.

Kelvin Koniki, de voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement. De jeugdambassadeurs worden voor een periode van twee jaar gekozen. Zij vertegenwoordigen de Surinaamse jongeren nationaal, regionaal en internationaal. Voor het CARICOM-jeugdambassadeurschap hebben zich vijf mannen, Miquel Abili, Gilton Amoksi, Josafath Kanape, Dwight Prade en Jason Prisiri en drie vrouwen, Jill Sumter, Georgette Grootfaam en Michelle Belfor, aangemeld.

Comments are closed.