Allereerste nummer 1-notering voor SBMG

10 Mobiel – K-Mack – 5 juli 2018
juli 5, 2018
Nog een mediaman in SuriPop XX 2018 finale
juli 5, 2018
Show all

Allereerste nummer 1-notering voor SBMG

Het nieuwe album Metro 53 van SBMG is  de afgelopen week binnen gekomen op de eerste plaats van de GfK Dutch Album Top 100. Daarmee scoort de Amsterdamse rapcrew zijn allereerste nummer 1-notering in de reguliere hitlijsten.

Want ook in de Single Top 100 wist SBMG nog nooit een nummer 1-hit te scoren. Van de inmiddels 27 (!) hitnoteringen die SBMG had in de Single Top 100 was het nummer 4x Duurder (feat. Lil Kleine & DJ Stijco) vorig jaar met een tweede plaats de hoogst genoteerde in de lijst.

SBMG, de afkorting voor de Sawtu Boys Money Gang, wordt gevormd door het uit de Bijlmer afkomstige duo Chyvon ‘Chivv’ Pala en Henk Mando alias Henkie T.  SBMG kreeg in 2014 een contract aangeboden bij TopNotch waarna de rapcrew veel succes had met de albums Richting Kraaie (2016; hoogste notering no. 6) en No Mickey Mouse Business (2016; no. 9).

Het nieuwe album Metro 53, vernoemd naar de metrolijn tussen Amsterdam Centraal en de Gaasperplas in Amsterdam Zuidoost, bevat veertien tracks inclusief de hitsingle Gedrag waaraan Lil Kleine een gastbijdrage leverde. Andere gastbijdragen aan het album komen van onder anderen Boef (LIT), Frenna (Lacking), Monsif (Trust Me), D-Double, MocroManiac en Josylvio (Herres) en het De Fellas-duo Eves Laurent en Geechi (Oprah). Behalve Gedrag staan vrijwel alle tracks van het album deze week genoteerd in de Single Top 100.

Comments are closed.