Alice Amafo neemt partij over van Armand Kanape

SWM en NCCR helpen behoeftige gezinnen Commewijne aan drinkwater
april 8, 2019
Nog meer aanhoudingen in zaak dood gedetineerde Griffith
april 8, 2019
Show all

Alice Amafo neemt partij over van Armand Kanape

Proclameert Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie

Alice Amafo heeft haar eigen politieke partij; Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie. De proclamatie was het afgelopen weekeinde. Samen met de proclamatie vond ook de overdracht plaats van de voorzittershamer van de Plattelandsbewoners Partij. Na een bestaan van bijkans 51 jaar gaat het op in de VVD van Amafo, die de hamer overneemt van erevoorzitter Armand Kanape. Kanape stelde in zijn toespraak vertrouwen te hebben dat de partij in veilige en zekere handen is. Het is volgens hem van noodzaak dat leden hetzelfde vertrouwen tonen en de handen ineenslaan ter ondersteuning van de kersverse partijvoorzitter.

Amafo verzekerde haar bestuur zal werken aan het stabiliseren van de valutakoers, zo gauw ze in het machtscentrum zijn. Ze kondigde het voornemen aan om de US$ te introduceren als ‘de nationale munteenheid’ van Suriname.

Voorzitter van de pas geproclameerde Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie, Alice Amafo. In het bestuur zitten verder: Jimmy Ajentoena, Harvey Pinas, Samuel Abisoina, Rita Koedoemoe en Clemis Kompa. Over de koers van de partij, met betrekking tot een samenwerking met andere politieke partijen, kon Amafo op voorhand niet veel kwijt. Ze zegt zich in ieder geval sterk te maken iedere burger die is teleurgesteld in politiek Suriname, een houvast te bieden.

Comments are closed.