Albina-centrum ontsnapt aan ramp

Iding Soemita ‘verdient’ monument op Onafhankelijkheidsplein
december 3, 2013
RO Minister laat niets horen over renovatie sluizen Zoelen en Laarwijk
december 3, 2013
Show all

Albina-centrum ontsnapt aan ramp

Het centrum van Albina is vanmorgen  rond half tien aan een ramp ontsnapt. Op een korjaal met brandstofvaten is brand uitgebroken. Op het moment dat een brandstofvat vlam vatte waren er veel mensen op die plek, vlak achter de markt. Het blusvoertuig van de brandweer kon vanwege de chaotische parkeer- en verkeersituatie in het centrum van Albina met moeite op de plek des onheil komen.

Brandweerbevelhebber Ricardo Echteld  zegt dat Albina aan een ramp is ontsnapt. “We hebben met gevaar voor eigen leven de brand vanaf de waterkant onder de wind geblust. We hebben gezwommen om de vaten brandstof af te koelen en mogelijke explosies te voorkomen.” Een transportkorjaal met tientallen brandstofvaten was aan het ’tanken’ bij het srvicestation aan de waterkant.

Eigenaar Robert Tjon Sie Kie vermoedt dat de brand is ontstaan door een batterij waar vonken vanaf kwamen. “Dit was ook de oorzaak van een brand op een brandstofboot bij Papatam begin 2010.” Echteld zegt dat de brandweer over een blusboot zou moeten beschikken om dergelijke branden veilig en snel te kunnen blussen. “De minister heeft in mei grote toezeggingen gedaan over materiaal, voertuigen en huisvesting, maar tot op de dag van vandaag is er niets verwezenlijkt. Hopelijk zijn we nog niet te laat om het alsnog te implementeren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.