Albert Ramdin: ‘buitenlandse financiering aanvragen te ingewikkeld’ 

Makers van Michiel de Ruyter maken lange speelfilm in Suriname
november 12, 2015
Licht in de tunnel voor wanhopige dialysepatiënten
november 12, 2015
Show all

Albert Ramdin: ‘buitenlandse financiering aanvragen te ingewikkeld’ 

Er is enorm veel buitenlands geld beschikbaar voor projecten die doelen op het verzachten van klimaatverandering. Veel kleine landen, waaronder Suriname, komen er echter niet aan toe gebruik te maken van deze fondsen. De financiering blijft volgens ambassadeur Albert Ramdin buiten het bereik, omdat de aanvraagprocedure veel te ingewikkeld is. De kans dat Suriname hierin slaagt is erg klein. Dit zei hij dinsdag op de Nationale Klimaatconferentie, georganiseerd door het Kabinet van de President in samenwerking met het Verenigde Naties Ontwikkelingsprogramma (UNDP), vermeldt De Ware Tijd Online. Hij vertegenwoordigde het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Landen wordt volgens hem te vaak financiering geweigerd, omdat zij ‘niet gereed’ zijn of omdat zij ‘niet alles op orde’ hebben. Het stoort Ramdin voornamelijk dat landen voor kleine projecten dezelfde lange procedure moeten doorlopen, zoals die voor megaprojecten geldt.

Staande de conferentie opperde Ramdin dat de UNDP een apart fonds instelt, om landen te helpen alles in kaart te brengen om aanspraak te maken op de klimaatfondsen. Zo een fonds zou volgens de ambassadeur aangesproken kunnen worden om de deskundigheid in het land op te vijzelen. UNDP Climate Change Advisor Cassie Flynn, die via Skype een presentatie verzorgde vanuit het buitenland, ondersteunt Ramdin in zijn bezorgdheid.

2 Comments

  1. Sander Emanuels schreef:

    Zie hier de smoes waarom we geen geld gaan lenen voor de zeebescherming bij die lastige instaties die goed checken waar dat geld naartoe gaat, maar in plaats daarvan de brandstof gewoon met een kwartje omhoog doen weer en dan kraait geen haan naar richtige besteding het geld, alles blijft lekker “inhouse” net als die miljoenen van OW… :/

  2. Sander Emanuels schreef:

    Dus dan maar weer de governement take opchroeven met een kwartje of vijftig cent per liter? Makkelijk zat toch? Als je toch liever lui dan moe bent voor je riant salaris…….pik het maar van dit domme volk af, ze zeggen een hoop, maar doen toch niks, ze hebben 2-3 nieuw autos in de garage, flatscreen TV’s in elke kamer etc etc, Bouta tak oen verwen !