Akmos en AAV: Financieel Economisch Platform is afleidingsmanoeuvre

Bouterse accepteert voorstel Sandew Hira voor waarheidsvinding 8 december
juli 27, 2015
De Arend na 30 jaar weer basketbalkampioen
juli 27, 2015
Show all

Akmos en AAV: Financieel Economisch Platform is afleidingsmanoeuvre

Behalve de Algemene Aannemers Vereniging (AAV) neemt ook de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (Akmos) niet deel in het Financieel Economisch Platform (FEP). President Desi Bouterse zal maandagavond overgaan tot installatie van dit Platform dat de nieuw aan te treden regering zal adviseren over de te nemen maatregelen.

AAV-voorzitter Anthony Wong noemt het FEP een rookgordijn. Sham Binda, voorzitter van Akmos, stelt dat de president draagvlak zoekt voor de impopulaire maatregelen. Het gaat om een afleidingsmanoeuvre om minder prettige besluiten door te kunnen voeren. Zowel Wong als Binda vinden dat de regering debet is aan de ontwrichte financieel-economische situatie in het land. Binda meent dat organisaties gewoon worden misbruikt en daartoe leent de Akmos zich niet.

De AAV en Akmos onderschrijven dat er orde op zaken gesteld moet worden. Zij vinden dat de aan te treden regering met een plan moet komen over te treffen maatregelen. Hierop zou er commentaar gegeven kunnen worden. Wong vindt dat de Sociaal Economische Raad (SER) de plek is om diepgaande besprekingen te voeren over de maatregelen die nodig zijn om de economie weer op spoor te krijgen.


 

Comments are closed.