‘Ai Sranang’ nummer 1 Srefidensi top 38

Today In Pop History 25 november
november 25, 2013
Andy Ristie slaat tegenstanders KO in Glory 12 gevechten
november 25, 2013
Show all

‘Ai Sranang’ nummer 1 Srefidensi top 38

‘Ai Sranang, mi moi switi kondre. Ai mi lobi yu sote’. Zo luiden de eerste woorden van de nummer één van de Srefidensi top 38. Gezongen door Max Nijman. Zondag was via Radio 10 en vier andere radiostations een uitzending te volgen met 38 nummers over natievorming en saamhorigheid in Suriname.

De nummers twee tot en met vijf oprij ‘Kondre nomru wan’ van Sonora Paramarera, ‘Switi Sranan’ van Stuart Axwijk, ‘Jai jai Sranan’ van Opo en Shirley San Ajang en ‘Oen egi pasi’ van Oscar Harris.

Honderden stemmers hebben de lijst met 38 liederen meebepaald. Dat kon tussen 17 en 21 november. Voor hun deelname ontvingen enkelen verschillende prijzen van de sponsoren. We leven in een multiculturele samenleving en dat is tot uiting gekomen, zegt Ralph Wondel van Stichting SUPO, de initiatiefnemer.

Daarmee is het doel bereikt. De organisatie wilde werken aan saamhorigheid onder de samenleving en dat is uitgekomen. “Tijdens de uitzending kregen we enthousiaste reacties van de gemeenschap. Wat mensen vooral mooi vonden waren de verschillende bekende Surinamers die het programma hebben helpen mee presenteren”, aldus Wondel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.