Agressievere voorlichtingscampagne voor E-ID-kaart

90 seconden – 30 maart 2019
maart 30, 2019
Bouterse herkozen tot partijvoorzitter
maart 30, 2019
Show all

Agressievere voorlichtingscampagne voor E-ID-kaart

Noersalim stoort zich aan ‘opzettelijk’ gecreëerde verwarring

De voorlichting over het aanmaken van de nieuwe E ID kaart zal de komende tijd door het ministerie van binnenlandse zaken worden opgevoerd. Dit zegt minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken. Er zou onduidelijkheid zijn bij delen van de samenleving over de betaling van 75 Surinaamse dollar voor de nieuwe ID-kaart. Deze ruis wordt volgens Noersalim opzettelijk gecreëerd door politieke tegenstanders. In bekendmakingen vanuit het ministerie is de afgelopen week duidelijk aangegeven wie het bedrag betaalt en wie niet, zegt de bewindsman. 

Overigens loopt het project dat bijkans 2 weken terug in Paramaribo van start is gegaan redelijk tot vlot zegt de minister. Hij merkt op dat de toestroom van burgers naar de verschillende kantoren buiten verwachting is. De voorbiej tien werkdagen zijn al zesduizend E-ID-kaarten gemaakt


Noersalim was in Nickerie om de eerste E-ID kaarten uit te reiken, negen dagen na de aanvraag. Volgens Noersalim moet hiermee de trend gezet worden dat in de komende tijd dit de nieuwe wacht tijd zal zijn voor een ID kaart In Nickerie.
Comments are closed.