Agenten riskeren twintig jaar cel voor moord

Partijtoppers hebben positieve indruk verjaardagsmassameeting VHP
januari 21, 2014
personeel luchthaven beheer in actie
januari 21, 2014
Show all

Agenten riskeren twintig jaar cel voor moord

Haroenmohamed N. en Anielkoemar K. kunnen opgeteld twintig jaar de bak in voor afpersing en wederrechtelijke vrijheidsberoving van de Haïtiaan Celius Molius, waarvoor zes jaar celstraf is geeist door het Openbaar Ministerie. Komt nog veertien jaar bij voor gekwalificeerde doodslag van de vreemdeling, luidde de aanvullende eis van het OM.

Op 28 maart 2012 stopte een wagen voor de woning van het slachtoffer. De inzittenden van het voertuig waren gewapend en droegen politievesten. De mannen, achteraf door politiemannen en burgers herkend als de twee verdachten, zouden Molius hebben geboeid. Ze plaatsten een plastic zak over zijn hoofd en voerden hem af. De volgende dag werd het lijk van de Haïtiaan met schotwonden in een trens langs de Nieuw Weergevondenweg aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat het gaat om een drugsafrekening.

Officier van justitie Roy Elgin meent dat de verdachten hun ervaring als politieagent hebben gebruikt om een ‘perfect crime’ in elkaar te zetten, waarmee het politiekorps ernstige schade is toegebracht. De vervolgingsambtenaar stelt dat de politiemannen weloverwogen en bewust gehandeld hebben. Ze zouden het slachtoffer meerdere malen door het hoofd geschoten hebben en het lijk als vuil gedumpt hebben langs de weg. De openbare aanklager vindt het ook een kwalijke zaak dat de politiemannen de strafbare feiten met hun dienstwapens pleegden. Er zijn meer dan vijftien getuigen die de politiemannen hebben herkend op beeldmateriaal van de woning van het slachtoffer, maar de verdachten blijven claimen onschuldig te zijn. Op 3 en 31 maart houden de raadslieden Murwin Dubois, Irvin Kanhai en Benito Pick hun pleidooi. Zo schrijft DWT-Online.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.