Afro-Surinamers meest getroffen door Covid-19 in Suriname

Vandaag In Het Verleden – 13 oktober 2021
oktober 13, 2021
Kostprijs niet in balans met verhoogde stroomtarieven
oktober 13, 2021
Show all

Afro-Surinamers meest getroffen door Covid-19 in Suriname

In De Nationale Assemblee is cijfermatig aangetoond dat Afro-Surinamers de meest getroffen groep is als het gaat om COVID-19. Deze bevolkingsgroep behoort opmerkelijk ook tot de categorie van personen die het minst bereid zijn zich te laten vaccineren tegen het zeer besmettelijke longvirus. Ruim 40 procent van alle ziekenhuisopnames en aan corona gerelateerde sterftegevallen betreft Afro-Surinamers die niet zijn gevaccineerd. Uit de gepresenteerde data valt ook te halen dat de meeste COVID-doden in Paramaribo en Wanica zijn geregistreerd, zegt Volksgezondheidsminister Amar Ramadhin.

In het parlement benadrukte Ramadhin dinsdag dat COVID-19 beheersbaar is, als de veiligheidsmaatregelen worden nageleefd. Het vaccinprikje nemen is een grote stap in de goede richting, aldus de bewindsman.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, over de laatste stand van zaken rond de COVID-situatie in het land. Data wijst de Afro-Surinamers aan als te zijn de groep met het grootste aantal ziekenhuisopnames alsook COVID-doden, terwijl ze tegelijkertijd niet staat te springen om zich te laten vaccineren.

Comments are closed.