Afdamming Oost-Westverbinding afgesloten voor vrachtwagens met asdruk boven 6000kg

Politieberichten
november 20, 2013
VSB wil onderzoek gunning brandweer
november 20, 2013
Show all

Afdamming Oost-Westverbinding afgesloten voor vrachtwagens met asdruk boven 6000kg

De Oost-Westverbinding, het gedeelte bekend als afdamming tussen km 153 en km 175, is door Openbare Werken tot nader order gesloten verklaard voor vrachtwagens met een as-druk boven 6000 kg. Dit omdat de weg kwetsbaar is en gevaar dreigt voor openbreken of wegspoelen van de weg.

Twee weken geleden heeft OW-minister Rabin Parmessar zich georiënteerd op de bedreigde weg, die door de Wegenautoriteit was gerepareerd. Gezien de weg weer verzakkingen vertoont, drong de bewindsman erop aan deze zo snel mogelijk te herstellen en een grondige studie te doen naar de conditie van bermen langs deze wegstrekking. De afsluitingsmaatregel moet volgens Districtscommissaris Harold Sijlbing van Coronie in dit kader worden gezien.

[jwplayer mediaid=”21749″]

Toch zal het moeilijk zijn te controleren of dit verbod wordt nageleefd, omdat de politie niet beschikt over een weegbrug ter plekke. Volgens de GPC van Coronie kan de as-druk berekend worden met een formule waarbij het gewicht van het voertuig en lading in acht worden genomen. In hoeverre deze maatregel gevolgen zal hebben voor onder andere de bacove-, rijst- en houttransporten vanuit Nickerie is nog onduidelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.