Advocaten Hoefdraad niet verplicht mee te werken aan zijn aanhouding

Waterleidingstoring Lachmonstraat opgeheven
september 9, 2020
Concacaf en FIFA verschuiven WK kwalificaties naar maart 2021
september 9, 2020
Show all

Advocaten Hoefdraad niet verplicht mee te werken aan zijn aanhouding

Hun belang is de verdediging van de cliënt, zegt advocaat Antoon Karg

Er is veel ruis over de verdediging van Gillmore Hoefdraad in de rechtszaal, terwijl de gewezen bewindsman voortvluchtig is. In de samenleving is er onvrede over het feit dat zijn advocaten contact met hem hebben, maar dat het justitie niet lukt om de verdachte ex-minister van Financiën op te sporen. Zijn advocatenteam onthoudt zich van elk commentaar over waar Hoefdraad zich (mogelijk) bevindt en hoe het contact met hem verloopt.

Advocaat Antoon Karg, een uitgesproken politieke tegenstander van ex-Financiënminister, zegt echter dat raadslieden het recht hebben om hun cliënten te beschermen. Volgens Karg zijn ze niet verplicht mee te werken aan de aanhouding van hun cliënt. De advocatuur is een beschermd beroep en biedt ruimte voor de geheimhoudingsplicht.

Advocaat Antoon Karg. De raadslieden van de voortvluchtige Gillmore Hoefdraad kunnen niet worden gedwongen mee te werken aan zijn aanhouding van hun cliënt, zegt hij. Als advocaat hebben ze de wet met zich mee voor wat betreft het gedeelte van geheimhoudingsplicht en het verschoningsrecht.

Comments are closed.