ADEK-personeel zal late salarisuitbetaling niet meer accepteren

Gezondheidssector verdiend meer aandacht in 2018
oktober 4, 2017
Grote uitbraak gevangen verijdeld te Santo Boma
oktober 4, 2017
Show all

ADEK-personeel zal late salarisuitbetaling niet meer accepteren

De Werknemers Federatie Universiteit (WFU) gaat nu harde eisen stellen aan de regering om zo te garanderen dat het personeel van de universiteit op tijd over de salarissen kan beschikken. Er dreigde gisteren een werkneerlegging omdat de lonen voor de maand september nog niet waren uitbetaald. Na bemiddeling van Onderwijsminister Robert Peneux werden ze alsnog overgemaakt.

De WFU, die onder leiding staat van Hugo Blanker, wil dat het verschijnsel van het laat uitbetalen van salarissen tot het verleden gaat behoren en gaat de regering alsook het universiteitsbestuur daarover aanschrijven:

Hugo Blanker, voorzitter van de personeelsbond bij de Anton de Kom Universiteit van Suriname. De bond is ook niet te spreken over intimidatiepogingen die zouden plaatsvinden op het Medisch Wetenschappelijk Instituut (MWI). Bij de instelling wordt volgens Blanker het personeel onheus behandeld door de directie onheus. Onderwijsminister Peneux is ervan op de hoogte en hij heeft beloofd de directie daarover te zullen aanspreken

Comments are closed.