Activiteiten Medische Zending onder druk door uitblijven subsidie overheid

Suriname moet haast maken met beschermen waterbronnen tegen vervuiling
maart 22, 2016
NOG GEEN GELD VOOR AANSCHAF TOYOTA PRADO JUSPOL-MINISTER
maart 22, 2016
Show all

Activiteiten Medische Zending onder druk door uitblijven subsidie overheid

Dienstverlening aan 50.000 personen in gevaar

De Medische Zending Primary Health Care Suriname is genoodzaakt per 1 april weer haar dienstverlening aan de gemeenschappen in het binnenland, te minimaliseren.

Dit, omdat de subsidie gelden vanuit de overheid over januari tot en met maart 2016 niet zijn ontvangen, ondanks de betaling door het parlement is goedgekeurd. Ook de achterstallige subsidie, vanaf oktober 2015, is nog steeds niet overgemaakt. De Medische Zending, is de voornaamste aanbieder van medische zorg aan personen in het binnenland van Suriname. Ongeveer 50.000 personen zijn direct afhankelijk van de Medische Zending, die zelf voor 90 procent steunt op subsidie van de overheid.

Als gebrek aan financiële middelen aanhoudt, zal de Medische Zending gedwongen zijn om bepaalde werkzaamheden zoals, bevoorrading van de medicijnen, poli tochten en voorlichting te beperken, of zelfs stop te zetten. Emergency transporten van ernstig zieke patiënten komen ook in gevaar. De leiding van de Medische Zending hoopt dat de overheid zo spoedig mogelijk aan haar financiële verplichtingen voldoet, waardoor optimale dienstverlening aan tienduizenden personen in het binnenland gegarandeerd blijft.

Comments are closed.