Activiteiten Suriname momenteel prioriteit nummer 1 voor Apache Corps & Vijfde exploratieput in voorbereiding

Pagara-estafette geschrapt vanwege COVID-19
november 6, 2020
National Risk Assessment gaat onverkort door, ondanks grote uitdagingen
november 6, 2020
Show all

Activiteiten Suriname momenteel prioriteit nummer 1 voor Apache Corps & Vijfde exploratieput in voorbereiding

Met 3 ontdekkingen en een vierde exploratieput in ontwikkeling, is Apache Corps nog lang niet uitgekeken in blok 58. De oliemultinational treft voorbereidingen om nog dit jaar te beginnen aan het boren van een vijfde exploratieput. Die krijgt de naam Bonboni.

Deze put ligt ten oorden van de vier huidige exploratiegebieden die opvallend in een rechte lijn lopen van West naar oost. Bonboni zal het vermoeden van Apache en dienst partner Total AS moeten bewijzen namelijk: dat er veel meer olie in blok 58 aanwezig is dan aanvankelijk wordt gedacht:

 John Christmann, Apache’s chief executive officer. Hij kijkt reikhalzend uit naar de beoordeling van de twee eerste olievondsten te Maka Central-1 en Sapakara-West.

Die moeten in het eerste kwartaal van 2021 bekend zijn, waarna gewerkt kan worden aan een productieplan. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers deze week stonden de olievelden in Suriname centraal. De activiteiten in Suriname genieten op dit momenten prioriteit boven alle andere upstream-investeringen wereldwijd:

Andermaal John Christman, Chief Executive Officer van de Amerikaanse oliemaatschappij Apache Corps. Er worden voorbereidingen getroffen om een vijfde exploratieput te boren in Blok 58

Comments are closed.