Santhoki en Rusland content met jongste vonnis in terugroeping Sapoen en Chitan
april 29, 2016
Drie werknemers Surgold door politie aangehouden
april 30, 2016
Show all

Acties SMS gaan onverkort door

De acties van het personeel van de Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS) zijn, ondanks de uitbetaling over de maand maart, nog niet opgeheven. De afdelingen die voor het bedrijf kunnen verdienen, werken wel normaal. De acties kennen al hun derde week. Aanleiding voor de gedeeltelijke staking was dat de lonen over de maand maart niet waren uitbetaald. De acties zijn niet beëindigd, omdat het nog onzeker is of de lonen over april wel zullen worden uitbetaald, zegt voorzitter van de vakbond Rogillio Veldwijck.

Er is al een principe akkoord, maar er zijn nog wat punten die verder uitgewerkt en geregeld moeten worden. Eén van deze zaken, vertelt Veldwijck, is het achterstallig loon over het jaar 2014.

Andermaal Rogillio Veldwijck was dat. Als bondsvoorzitter geeft hij aan dat gezien de economische situatie, en de verhoging van licht- en watertarieven, het achterstallig loon al in waarde is afgenomen. Zolang er geen duidelijkheid komt over de aanpak van de problemen van de werknemers worden de acties bij de Scheepvaart Maatschappij Suriname niet opgeschort.

 

Comments are closed.