Acties BVL opgeschort, scholen normaal open

Centrale Markt bereikt absolute recordbedrag van Srd 1 miljoen aan opbrengsten
december 15, 2017
Dagbladen overzicht – 15 december 2017
december 15, 2017
Show all

Acties BVL opgeschort, scholen normaal open

BvL en VOS-directeuren beraad ingenomen met besluit  

De acties van de BVL zijn opgeschort, de scholen zijn vandaag weer normaal open. Vicepresident (vp) Ashwin Adhin heeft in overeenstemming met president Desi Bouterse de resolutie van 29 september 2017 donderdag ingetrokken. Hierin is de betaling van de nieuwe overuren en fictieve overuren geregeld.

Het VOS-Directeurenberaad en de Bond van Leraren (BvL) hadden moeite met deze resolutie. Ook de brieven die op basis hiervan zijn geschreven door Onderwijs minister Robert Peneux worden ingetrokken. Het besluit werd nader toegelicht door de vice president op een persbriefing donderdag op zijn kabinet.

Wilgo Valies, voorzitter van de BvL, zei na afloop met de bespreking met de vp dat het gesprek positief is. Hij zal eerst met zijn leden vergaderen voordat er verdere mededelingen worden gedaan.

De vp praat dinsdag 19 december verder met de BvL en het Directeurenberaad. Ook met andere betrokkenen uit het onderwijsveld zal er worden gesproken. Er komt een brede evaluatie van het onderwijs. De bevindingen worden doorgegeven aan president Desi Bouterse die de ontslagaanvraag van de minister in beraad heeft.

 

Op basis van de evaluatie zal de president een besluit nemen. De vp merkt op dat het de president is die ministers benoemt en ontslaat. De acties op het ministerie noemt hij een interne kwestie. Adhin heeft alle onderwijs directeuren en de leraren opgeroepen om het onderwijsproces te normaliseren. Hij verwacht dat vandaag de scholen normaal open gaan.

Comments are closed.