Actiedreiging luchtverkeersleiders nog niet geweken

Suriname wil met Brazilië praten over grote groep Brazilianen in Suriname
mei 7, 2018
Man bij oversteken weg dodelijk aangereden
mei 8, 2018
Show all

Actiedreiging luchtverkeersleiders nog niet geweken

Deel wensenpakket ingevuld

ALV gaat uitsluitsel brengen

Een alv die nu formeel voor woensdag staat gepland zal uitwijzen of een actiedreiging bij de Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA) is geweken. Tegen Radio 10 bevestigd SATCA-voorzitter Genaro Alpin dat het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie deels invulling heeft gegeven aan het wensenpakket van de luchtverkeersleiders. Maandag is er een onderhoud geweest met OWT&C-directeur Joyce Blokland. Alleen over het voor de luchtverkeersleiders belangrijkste punt, de uitbetaling van de nacht- en middagtoelagen, bestaat er nog onzekerheid. De arbeidsomstandigheden zijn inmiddels verbeterd en ook het systeem om het vliegverkeer boven Suriname in goede banen te leiden, werkt weer.

Alpin kan niet zeggen of met de huidige stand van zaken, de acties die op vrijdag 20 april werden opgeschort, definitief worden beëindigd. Dat is aan de leden die zich woensdag gaan uitspreken over het bereikte resultaat, zegt de Satca-voorzitter.

 

Genaro Alpin, de voorzitter van de Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA). De luchtverkeersleiders legden op 19 april spontaan het werk neer, nadat het systeem om het vliegverkeer te begeleiden, was uitgevallen. Die actie is tot zover opgeschort.

Comments are closed.