Actiecomité ALCOA wil onmiddellijke ontbinding van commissie Dilip Sardjoe

Suriname krijgt eerste Turkse minister op bezoek
september 19, 2018
Politie blijft zich zorgen maken over roekeloos rijgedrag
september 20, 2018
Show all

Actiecomité ALCOA wil onmiddellijke ontbinding van commissie Dilip Sardjoe

Multinational moet beboet worden voor schending afspraken

Het Actiecomité ALCOA vindt dat de samenleving, maar vooral de volksvertegenwoordiging, op haar achterste poten moet gaan staan, in de kwestie Suralco. Tijdens een dinsdag belegde persconferentie pleitte de protestorganisatie voor de onmiddellijke ontbinding van de presidentiele onderhandelingscommissie, onder leiding van zakenman Dilip Sardjoe.
Volgens Asha Mungra, een van de trekkers van het actiecomité, moet er een nieuwe commissie komen die harde eisen op tafel legt. Met ALCOA zal er niet meer onderhandeld moeten worden over een nieuwe Bauxiet Overeenkomst, stelt Mungra verder. De multinational dient ook verantwoording af te leggen voor de systematische schending van de Bauxiet Overeenkomst, die het nu wenst aan te passen

Asha Mungra, van het Actiecomité ALCOA. De protestorganisatie roept op tot de onmiddellijke ontbinding van de presidentiele onderhandelingscommissie onder leiding van Dilip Sardjoe. In plaats van een aanpassing van de Brokopondo Overeenkomst moet ALCOA ook zwaar beboet worden voor de schending van bestaande afspraken.

Comments are closed.