Actie RBC-personeel opgeschort

BOG moet landelijk meer dan 360 schoolgebouwen bespuiten
oktober 2, 2014
Aantallen chikungunya gevallen nog niet bekend
oktober 2, 2014
Show all

Actie RBC-personeel opgeschort

Het personeel dat deel uitmaakt van de RBC Werknemersorganisatie, die vanmorgen in actie ging, heeft het werk hervat. Volgens bondsvoorzitter Willy Rodriguez heeft de directie van de bank zich bereid getoond om met de bond verder te onderhandelen over eerder gemaakte afspraken.

Eerder in het jaar tekenden beide partijen een protocol waarin er onder meer een afvloeiingsregeling staat. Onder die regeling moeten bijvoorbeeld personen die 57, 58 of 59 jaar oud zijn,  thuis kunnen blijven met behoud van salaris en alle andere voorzieningen, en dat op vrijwillige basis. Niet in elk geval is de gratificatie uitgedeeld, meent de bond.

Het proces van vrijwillig afvloeien maakt deel uit van de re-organisatieplannen van RBC, bij alle Caribische takken, inclusief de Suirnaamse. Deze re-organisatie moet het bedrijf weer gezond maken na tegenvallende resultaten in 2013. De personeelsbond bij RBC Suriname heeft bijzondere afspraken kunnen afdwinge, omdat van alle Caribische afdelingen, de Surinaamse tak het best heeft gepresteerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.