Actie Bond Personeel Sluizen en Gemalen opgeschort

Suriname’s eerste voedselbank bestaat al een jaar
augustus 1, 2015
Voedselhulp Syrische vluchtelingen gehalveerd door geldgebrek
augustus 1, 2015
Show all

Actie Bond Personeel Sluizen en Gemalen opgeschort

De Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) bij het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft de acties vandaag opgeschort. Beide bonden bij het departement, de BPSG en de Werknemers Organisatie Openbare Werken (WOOW) gingen in actie omdat er naar hun mening verregaande tuchtmaatregelen werden ingesteld, en dat ook naar willekeur. Maar ook andere zaken zoals de veiligheid van de technische afdeling, de renovatie van de toiletten en het FISO-vraagstuk verdienden volgens de bondsleden de aandacht van de bewindsman.

Parmessar deed onder meer de toezegging, tijdens een persconferentie, dat er voortvarend gewerkt zou worden om aan de wensen van de bonden tegemoet te komen. Echter zou hij daarnaast ook enkele uitspraken hebben gedaan die niet in goede aarde vielen bij de BPSG. Parmessar zou hebben gesteld dat naast het betalen van of het junks of familieleden opdragen om sluizen te bedienen, deze ook niet op tijd open en dicht gedaan worden.

Deze en andere uitlatingen van de bewindsman waren als olie op het vuur.

Dat lijkt nu wat gedoofd door veelvuldige gesprekken tussen het bondsbestuur, de minister en de leden die ertoe leidden dat de acties nu zijn opgeschort, maar niet opgeheven, zegt bondsvoorzitter Michael Sallons. Een nog te volgen verslag aan de Algemene Ledenvergadering volgende week gaat moeten uitwijzen of de vakbondsacties eventueel worden beëindigd, geeft Sallons aan.

Comments are closed.