Acteur Robin Williams (63) dood

DOE alleen verkiezingen in: “Partij ideologie moet op voorgrond treden”
augustus 12, 2014
Sport 12 augustus
augustus 12, 2014
Show all

Acteur Robin Williams (63) dood

Acteur Robin Williams (63) is maandag dood aangetroffen in zijn huis in Californië. De politie denkt dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Dat meldt de politie van Marin County. De politie werd om 11.55 uur (lokale tijd) ingeschakeld nadat het lichaam van Williams levenloos werd aangetroffen in zijn appartement. Williams werd om 12.02 uur (lokale tijd) doodverklaard. De politie van Marin County vermoedt dat Williams zelfmoord heeft gepleegd door verstikking. Verder onderzoek moet dit uitwijzen.”Hij leed de laatste tijd aan een zware depressie,” meldt zijn woordvoerder aan CNN. “Dit is een tragisch verlies. De familie vraagt respectvol om privacy om te rouwen tijdens deze zware tijd.”

 

Williams’ vrouw Susan Schneider meldt in een verklaring haar beste vriend te hebben verloren. “Deze ochtend heb ik mijn man en beste vriend verloren, terwijl de wereld een van zijn meest geliefde artiesten en mensen kwijt is. Mijn hart is helemaal gebroken,” aldus Schneider. “We hopen dat men zich niet focust op Robins dood, maar op de vele momenten van blijdschap en gelach die hij aan miljoenen mensen gaf.”

Ook Amerikaanse president Barack Obama gaf een verklaring. “Hij maakte ons aan het lachen. Hij maakte ons aan het huilen. Hij gaf al zijn talent royaal aan diegenen die het het meest nodig hadden,” aldus Obama. “Hij was radioman, dokter, genie, president, professor, Peter Pan en alles daartussenin. Hij was de enige in zijn soort.” Vele fans en sterren geven hun steun op Twitter.

 

Williams worstelde al tientallen jaren met een alcohol- en drugsverslaving. In de jaren tachtig stopte de acteur opeens met het nuttigen van cocaïne en alcohol, maar na twintig jaar raakte hij weer verslaafd. In 2006 werd hij opgenomen in een afkickkliniek. Begin juli had de acteur zich weer laten opnemen in een afkickkliniek. Dit keer niet om een terugval, maar om nuchter te blijven. Williams was onder andere bekend van films als Mrs. Doubtfire, Good Will Hunting, One Hour Photo en Jumanji. Hij laat zijn vrouw en drie kinderen uit eerdere relaties na.

 

Williams kreeg bekendheid bij het grote publiek met zijn rol in de serie Mork and Mindy (tussen 1978 en 1982). In 1981 speelde hij zijn eerste grote rol in een speelfilm, als spinazie etende zeeman Popeye. Die film werd zijn springplank naar grotere, succesvolle rollen in zowel komische als dramatische films.

Voor zijn rol in Good Will Hunting uit 1997 won hij een Oscar voor de beste mannelijke bijrol. Ook werd hij genomineerd voor zijn optredens in The Fisher King (1991), Dead Poets Society (1989) en Good Morning Vietnam (1987). De rollen die hij speelde, getuigen van zijn grote diversiteit. Zo vertolkte hij de rol van komische dokter in Patch Adams (1998), maar ook die van naargeestige fotograaf in One Hour Foto (2002). In de komische film Mrs. Doubtfire (1993) speelt Williams een gescheiden man, die zich vermomt als oud dametje zodat hij als huishoudhulp zijn kinderen kan blijven zien.

 

Zijn veelzijdige stemgeluid gebruikte hij niet alleen als acteur, zoals in Good Morning Vietnam. Ook in tekenfilms kon Williams zijn vocale talent kwijt, zoals in Alladin (1991), waarin hij de rol van de geest uit de fles voor zijn rekening nam. In 1990 werd de acteur vereeuwigd met een eigen ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame. Zeven jaar later noemde het weekblad Entertainment Weekly hem ”de grappigste man ter wereld”. In 2002 stond Williams met een eigen one man show op Broadway. Zijn meest recente werk, de televisieserie The Crazy Ones, werd in mei na slechts een seizoen van de buis gehaald. In december komt zijn eerstvolgende film uit: Night at the Museum: Secret of the Tomb, waarin hij het standbeeld van Teddy Roosevelt speelt dat ’s nachts tot leven komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.