Achterstand bij Onderwijsinspectie ingelopen

‘Ook Nickerie heeft recht op betaalbare woningen’
juni 11, 2019
Bedrijfsleven oneerlijk beconcurreerd door politici met voorkennis
juni 11, 2019
Show all

Achterstand bij Onderwijsinspectie ingelopen

Bond tekent principeakkoord met Onderwijsminister

Steve Rudge, voorzitter van de Bond van Inspecteurs bij het Onderwijs (BIO), zegt dat de achterstand bij Onderwijsinspectie al is ingelopen. Volgens Rudge, omdat het om een geplande actie ging. Het actiemodel waarbij de Onderwijsinspecteurs tot 10 uur ‘s morgens werkten, startte op 22 maart. De gesprekken liepen niet vlot waardoor het erop leek dat de examens en schoolonderzoeken dit schooljaar in gevaar zouden komen.

Onderwijsminister Lilian Ferrier moest in deze veel overlaten aan de presidentiele commissie Herwaardering die werd belast met de onderhandelingen. Zo werd pas eind mei volledig invulling gegeven aan het wensenpakket van de bond. Er is gewerkt aan de bezoldigingsreeks van de onderwijsinspecteurs, de co-uren en avondurenvergoeding. 

De bond maakte zich ook sterk voor een eigen functiebeschrijving in FISO.

Voorzitter van de Bond van Inspecteurs bij het Onderwijs, Steve Rudge. Door de staking werden de schoolonderzoeken van het Mulo en de repetities van de 6e-klassers niet in ontvangst genomen voor accordering. Het ging om so’s van ongeveer tachtig muloscholen en repetities van ruim driehonderd basisscholen.

Comments are closed.