ABOP-fractieleider Brunswijk ondersteunt eigen lid Belfort niet

DOE presenteert speerpunten op weg naar 2020
juni 4, 2019
Bankiersvereniging onder vuur
juni 4, 2019
Show all

ABOP-fractieleider Brunswijk ondersteunt eigen lid Belfort niet

Valt Defensieminister Benschop bij

Fractieleider van de ABOP, Ronny Brunswijk, viel de minister van Defensie Ronni Benschop maandag verrassend bij. Dat gebeurde tijdens de begrotingsbehandeling. ABOP-parlementslid Edward Belfort leverde ongezouten kritiek op onder meer de wijze waarop het Nationaal Leger (NL) heden dag wordt ingezet. Belfort is van mening dat militairen niet worden getraind om werk te doen dat niet binnen de taakstelling valt. Dat is het verdedigen van de soevereiniteit en de territoriale integriteit van het land tegen buitenlandse gewapende militaire agressie.

Benschop deelde de politicus flink van repliek en kreeg bijval van Brunswijk. Volgens de bewindsman doet Belfort er beter aan zich niet bezig te houden met legerzaken.

U hoorde in het verslag de fractieleider van de ABOP Ronny Brunswijk die vreemd genoeg zijn eigen partijlid Edward Belfort praktisch in de steek liet toen hij de Defensieminister aanviel over het feit dat militairen worden ingezet voor zaken als beveiliging van particulieren en/of bedrijven; in ieder geval zaken waarvoor het leger ze niet heeft getraind.

Comments are closed.