Minister Nurmohamed gaat voor structurele aanpak personeelszorg
oktober 8, 2020
Sportverslagen – 8 oktober 2020
oktober 8, 2020
Show all

Abisoina nieuwe directeur STVS

Raoul Abisoina is de nieuwe directeur van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS). De Raad van Ministers keurde zijn voordracht woensdag goed. Hij neemt de functie over van Steven Rodriguez die in 2017 de leiding van het staatstelevisiestation in handen kreeg. Abisoina zelf heeft ook gewerkt bij de STVS. Volgens de voorzitter van de vakbond bij het station, Murwin Leeflang, gaat het om een politieke benoeming, omdat de nieuwe directeur door ABOP is voorgedragen. Het is niets nieuws zegt Leeflang aan Radio 10, maar het had wel netter gekund laat hij weten.

Het personeel liet al eerder van zich horen toen kort na de verkiezingen geluiden opklonken als zou Rodriguez de wacht worden aangezegd. Leeflang zegt echter niet hardop dat ze ontevreden zijn over de nieuwe wind.

Murwin Leeflang, voorzitter van de personeelsbond bij STVS. Naar zijn zeggen was hij er niet van op de hoogte dat donderdag de officiële overdracht zou plaatsvinden.

De kersverse directeur, Raoul Abisoina, was subhoofd Corporate Communication bij het Staatsziekenfonds (SZF) en heeft die baan opgezegd om STVS-directeur te worden. De president-commissaris van de Raad van Toezicht bij STVS is Kenrich Cairo, die wordt bijgestaan door: Lloyd Djendje, Glen Truideman, Sandro Alberga en Partab Bissumbhar.  

Comments are closed.