Abdoel: Investering in Belastingdienst dringend nodig

Vandaag in het Verleden
januari 11, 2014
Dagbladen overzicht 11 januari
januari 11, 2014
Show all

Abdoel: Investering in Belastingdienst dringend nodig

De voorzitter van de vaste commissie voor Financiën, Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP) vindt het heel erg dat juist deze maand, waar hard gewerkt moet worden om inkomsten binnen te krijgen, het computersysteem van de Belastingdienst uitvalt. “Er is SRD 18.5 miljoen opgebracht voor automatisering van de dienst, maar dit is niet gerealiseerd”, zegt Abdoel aan Starnieuws.

Het assembleelid deelt mee dat er back-ups worden gemaakt. De gegevens van vandaag zijn wel verloren gegaan. “Het gevolg van het uitvallen van het systeem is dat de Belastingdienst niet meer kan functioneren totdat de situatie is hersteld”, legt Abdoel uit.

“Ik vind het een vervelende situatie. Over het algemeen droppen de inkomsten aan het begin van het jaar, daarom moest er harder gewerkt worden. En nu ligt alles stil”, merkt Abdoel op. De politicus stelt dat dit een overduidelijk teken is dat er flink geïnvesteerd dient te worden in de dienst. “Behalve in het computersysteem moet er ook geïnvesteerd worden in het personeel. De mensen moeten goed worden betaald en steeds bijgeschoold. Er is nog meer deskundig kader nodig. Het apparaat moet minder corruptiegevoelig gemaakt worden”, meent Abdoel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.