Aanvullende begroting voor treinproject

Directeur Hakrinbank: “Schulden bevriezen of rentes rijstboeren verlagen bij banken bijna onmogelijk”
november 24, 2014
RO-minister Betterson niet op de hoogte van reshuffeling dc’s
november 24, 2014
Show all

Aanvullende begroting voor treinproject

De regering heeft een aanvullende begroting ingediend voor de 130 miljoen euro die geleend zal worden voor om de aanleg van de spoorverbinding Paramaribo-Onverwacht te financieren. Dat zei Eddy Jozefzoon, trekker van het treinproject, zondag in het radioprogramma ‘Welingelichte kringen’.

Volgens Jozefzoon was het een eis van Nederland om de 130 miljoen euro van de lening die door de ING-bank verstrekt zal worden, op de begroting van 2014 te plaatsen. De Surinaamse regering wilde het bedrag op de begroting van 2015 opbrengen.

Jozefzoon legde uit dat het gaat om een zogenoemde “export-financiering” waar bedrijven uit Nederland, België en Italië bij betrokken zijn. Daarvoor gelden bijzondere regels. Verder gaf de adviseur van de president aan dat de regering niet zomaar het bedrag overgemaakt krijgt. “Het gaat om een projectfinanciering. Dat betekent dat als het project niet doorgaat er ook geen geld komt. Het betekent ook dat het geld niet voor andere doelen gebruikt kan worden”, aldus Jozefzoon. Daardoor is de vrees dat met de gelden gesjoemeld zou kunnen worden, volgens hem ongegrond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.