Advocaat Joan Nibte geschorst door tuchtrechter
oktober 22, 2019
SWM herstelt zonnepaneelinstallatie Dii Tabiki
oktober 22, 2019
Show all

Aanvraag mijnbouwrechten gedigitaliseerd

(foto:Ruben Tjopawiro)

GMD beheert Delfstoffen Instituut

Het aanvragen van mijnbouwrechten verloopt vanaf maandag digitaal. Op het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen vond de lancering plaats van het digitaal aanvraagsysteem, dat valt onder beheer van de Geologische Mijnbouwkundige Dienst (GMD). NH-minister Sergio Akiemboto zei dat het nieuwe systeem transparant is en de toegang tot en beschikbaarheid van data vergemakkelijkt. Ook de oude aanvragen worden verwerkt in het systeem. De digitalisering is verder belangrijk voor de transformatie van de GMD naar het Delfstoffen Instituut. In ieder geval kan met dit systeem het afhandelingsproces worden versneld.

Een van de belangrijkste speerpunten van minister Akiemboto, is het operationaliseren van het Delfstoffen Instituut Suriname. Het instituut zal als doel hebben het bevorderen, coördineren, reguleren en het zelfstandig monitoren en inspecteren van de activiteiten in de mijnbouwindustrie.

U hoorde NH-Minister Sergio Akiemboto. Op zijn ministerie heeft maandag de lancering plaatsgehad van het Digitale Aanvraag Systeem. De transformatie is deze maand afgerond en gisteren voorgelegd aan het breder publiek.

Dave Abeleven, directeur van het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen over de vijf speerpunten van het Delfstoffen Instituut Suriname. Deze werk arm is een overkoepeling van verschillende afdelingen binnen NH die zich direct en indirect bezighouden met de mijnbouwsector. (foto: Ruben Tjopawiro)

Comments are closed.