Aantal ontvangers kinderbijslag weer gestegen

Man gedood door omvallende boom
januari 26, 2016
SWM-directeur limiteert tekeningsbevoegdheid
januari 26, 2016
Show all

Aantal ontvangers kinderbijslag weer gestegen

Girl counting change from piggy bank

Het aantal kinderen dat Algemene Kinderbijslag (AKB)krijgt, is gestegen van 83.000 in 2014 naar 87.000 vorig jaar. De stijging van de AKB-trekkers komt door de verhoging van de uitkering van SRD 30 naar SRD 50 per kind per maand met een maximum van vier kinderen.

“Een andere reden voor de toename kan zijn dat mensen die zijn ontslagen wegens de situatie in het land nu de kinderbijslag van de overheid willen”, zegt Anandkoemar Jhagroe van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvestiging.

Het ministerie begint dinsdag met de uitbetaling van AKB over het jaar 2015.  Jhagroe legt uit, dat de verhoging van de kinderbijslag in juni 2015 is ingegaan, waardoor ouders of verzorgers voor januari tot en met mei het oude bedrag zullen ontvangen en vanaf juni de verhoogde uitkering van SRD 50.

Sinds de kinderbijslag in 2011 is verhoogd van SRD 3 naar SRD 30, is het aantal geregistreerde kinderen explosief toegenomen. Uit cijfers van het Statistisch Jaarboek 2013 van het Algemeen Bureau voor de Statistiek blijkt dat er tachtigduizend kinderen waren geregistreerd voor kinderbijslag. Dat aantal was in 2010 nog geen dertigduizend. DWTonline

Comments are closed.