Aantal gevallen geweld tegen vrouwen schrikbarend

Kassa rinkelt voor private sector
november 13, 2019
10 Mobiel – Fabian Sijmor – 13 november 2019
november 13, 2019
Show all

Aantal gevallen geweld tegen vrouwen schrikbarend

Het Ministerie van Justitie en Politie hield dinsdag in de Royal Ballroom van Torarica een presentatie van het resultaat van het eerste onderzoek naar de gezondheid van vrouwen in Suriname. Deze ‘survey’ werd in 2018 uitgevoerd door consultants in Suriname en uit het buitenland, in samenwerking met onder anderen de Inter-American Development Bank (IDB).

In het onderzoek hebben de meeste slachtoffers aangegeven zowel sexueel- als fysiek geweld te hebben ervaren. In veel van de gevallen is en wordt geen aangifte gedaan bij de politie. Dit vanwege de financiele afhankelijkheid van de vrouw ten opzichte van de man. En nog steeds zijn er vrouwen die nadat de politie de man heeft aangehouden, het verzoek doen deze vrij te laten. Een aanpak door middel van straffen kan, maar minister Antoine Elias van Volksgezondheid vindt het geven van voorlichting belangrijk voor slachtoffer ėn geweldpleger.

Geweld tegen vrouwen is een wereldprobleem. Toch weet men zo weinig erover, meent IDB-vertegenwoordiger Mariko Russel. Volgens haar komt dat door het ontbreken van data.

U hoorde IDB -vertegenwoordiger Mariko Russel en Volksgeozndheidsminister Antoine Elias, bij de presentatie van het resultaat van het eerste onderzoek naar de gezondheid van vrouwen in Suriname. De IDB is van plan dit fenomeen regionaal aan te pakken.

Comments are closed.