‘Surinamers moeten meer gebarentaal leren’
oktober 4, 2019
‘Verbeteren gezondheidszorg wapenfeit van de regering’
oktober 4, 2019
Show all

Aantal bromfietsongevallen verontrustend

Afstudeerscriptie over verkeersonveiligheid leidraad OWT&C-discussielezing

Het Ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) heeft donderdag een discussielezing gehouden met als onderwerp ‘De beteugeling van bromfietsongevallen’. Cijfermatig staat vast dat ruim 40 procent aan verkeersslachtoffers valt in de groep van bromfietsers. OW ziet het dan ook als prioriteit preventieve maatregelen te treffen om deze groep weggebruikers te beschermen. Voor de discussielezing is gebruikgemaakt van de afstudeerscriptie van Cynthia Gafur, student van de Faculteit Technische Wetenschappen, richting Infrastructuur. Zij heeft in dit verband fatale en niet-fatale ongevalsresultaten van de afgelopen 5 jaren geanalyseerd op infrastructurele oorzaken van verkeersonveiligheid. In totaal heeft Gafur 1077 gevallen bekeken. In haar conclusie worden enkele van de meest onveilige wegen voor bromfietser genoemd. 

De aanwezige OW-Minister Vijay Chotkhan zei het zeer op prijs te stellen dat vanuit de Anton de Kom Universiteit stappen worden ondernomen met betrekking tot de verkeersveiligheid. Het wetenschappelijk onderzoek kan worden ingezet om het werk ook beter te doen, gaf hij aan.

Minister Vijay Chotkhan van Openbare Werken, Transport & Communicatie, en daarvoor Cynthia Gafur, over haar afstudeerscriptie aangaande beteugeling van bromfietsongevallen in Suriname. In haar onderzoek is naar voren gekomen dat verbazingwekkend juist de wegen met aparte fiets- en bromfietspaden – te weten Highway en de Indira Gandhiweg – de meest gevaarlijke wegen voor bromfietsers blijken te zijn. (

Comments are closed.